Informatie

Voordat we aan de slag gaan is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Lees meer over:

Zet de eerste stap! 

Moet jij ook zoveel?

Mensen uit je omgeving hebben je voortdurend nodig. Je moet voor veel mensen zorgen en overal rekening mee houden. Je moet opruimen, poetsen, boodschappen doen. Familie en vrienden doen regelmatig een beroep op jou en verwachten dat je altijd voor ze klaar staat. Je kinderen moeten sporten en jij eigenlijk ook. En dan moet je ook nog werken! Waar blijft de tijd voor leuke dingen?

Moet je alles alleen aankunnen?

Je vindt dat je alles alleen aan moet kunnen. Je wilt niet zeuren en je wil anderen om hulp vragen. Je lost het zelf wel op. Je wilt anderen niet lastig vallen met jouw problemen of je weet niet hoe je dat tegen anderen moet zeggen. Je weet niet waar je moet beginnen en je wilt niet zielig overkomen. Hoe moet dat nou?

Wie staat er voor jóu klaar?

Je staat altijd voor iedereen klaar en toch is er commentaar. Je doet je best, maar er is altijd iemand die vindt dat het beter moet. Je vindt jezelf niet goed genoeg; je doet ook niets goed. Telkens als jij iets vraagt heeft de ander geen tijd voor je. Niemand heeft oog voor jou en wat je doet. Wanneer staat iemand klaar voor jou? Wanneer ben jij eens aan de beurt?

Blijven jouw gedachten malen?

Ondertussen ontwikkelde ik zelf ook steeds meer als mens; door levenservaring, door zelfreflectie en door wat ik leerde tijdens mijn opleiding. Ik ging steeds meer verbanden zien en wilde ook meer aan mezelf gaan werken: niet meer wijzen naar de ander maar naar mezelf. Kijken naar wat kan ík anders doen. Doordat ik merkte dat hiermee de veranderingen in beweging kwamen, werd het voor mij steeds duidelijker: begin bij jezelf!

Checklist

E

Weet je niet meer hoe het verder moet?

E

Wil je niet dat het zo nog doorgaat?

E

Wil je het anders, maar weet je niet hoe?

E

Ben je er helemaal klaar mee?

Is jouw antwoord op al deze vragen ‘ja’? Klik dan snel verder en zet de eerste stap naar een gelukkiger leven! Wij gaan samen aan de slag. Je leert zo beter omgaan met problemen en je leert moeilijke situaties anders aan te pakken. Vervelende emoties zullen verminderen of zelfs verdwijnen. Daarna ervaar je meer rust en ben je weer tevreden met jezelf en je omgeving!

Veel gestelde vragen

Hoe ziet een traject eruit?

Na je aanmelding maken we eerst nader kennis met elkaar. Ik vertel wie ik ben en jij kunt je verhaal vertellen. Als het klikt plannen we de eerste afspraak in. Ik stel een plan op, zodat duidelijk is wat we samen willen bereiken. We evalueren regelmatig en sturen bij als een ander pad beter lijkt te zijn. Als jij zo ver bent om alleen verder te kunnen, bouwen we de afspraken af. Na onze laatste sessie spreek ik af wanneer ik nog eens contact met je opneem om te kijken hoe het met je gaat.

Welke methodes gebruik je?

Dit is afhankelijk van de vraag. Door de jaren heen heb ik veel kennis en ervaring opgedaan, dus kan ik veel tools gebruiken. De rode draad zijn (onderdelen van) ACT en IEMT. Act staat voor Acceptance & Commitment Therapy; IEMT staat voor Integral Eye Movement Therapy. Daarnaast kun je onderdelen herkennen vanuit NLP, cognitieve gedragstherapie, lichaamsgerichte therapie, systeemtherapie en cliëntgerichte therapie. Ik heb altijd oog voor jou en wat belangrijk voor je is.

Hoe ziet een sessie eruit?

We voeren een gesprek over wat er speelt en waar je tegenaan loopt. We kijken waar dit mee te maken heeft en maken gebruik van de momenten dat het goed gaat. We doen oefeningen doen en schrijven of tekenen het een en ander uit. Het kan zijn dat ik gebruik maak van hulpmaterialen, metaforen of tekeningen ter verduidelijk. Dit is afhankelijk van wat ik denk dat we het beste in kunnen zetten. Regelmatig zal ik je ook ‘huiswerk’ meegeven. Het kan zijn dat je situaties die je meemaakt gaat omschrijven of je onderzoekt hoe dingen voor je zijn. Je staat stil bij wat je doet en hoe dit voelt.

Hoe werkt IEMT?

IEMT is een therapie waarbij de ogen worden bewogen om nieuwe verbindingen in de hersenen te maken. Zo zullen de emoties die gekoppeld zijn aan bepaalde (vervelende) situaties verminderen of geheel verdwijnen. Het is lastig te omschrijven; IEMT is echt iets dat je moet ervaren.

“Marion geeft mij goede handvatten waar ik veel aan heb. Ze begrijpt mij en ziet mij als persoon.”

Neem contact op